KHK:s tidigare marknadschef Rickard ”Charlie” Karlsson är kluven inför kvällens ödesmatch mot Timrå. Foto: TT/Privat

Tidigare KHK-chef: ”Bra om klubben åker ner”

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona HK:s tidigare marknadschef Rickard ”Charlie” Karlsson hoppas på hemmaseger i kvällens rysare – men är inte orolig för konsekvenserna om klubben ramlar ur SHL.

– Föreningen skulle må väldigt bra av en omstart.

Karlsson hade under åren 2007-2014 en framträdande position i föreningen och har på nära håll sett KHK:s vandring genom seriesystemet. I dag följer han laget som supporter. Känslorna inför kvällens match är kluvna.

– Givetvis vill jag att Karlskrona ska spela i högsta ligan, problemet är att vi inte klarar av det. Är du en dvärg och ska slåss med jättar måste du ha ett specialvapen för att överleva. Och det har vi inte. I stället för att bygga upp en egen modell så har vi försökt kopiera klubbar som Örebro och Linköping – fast med bara hälften av deras resurser, säger Rickard Karlsson.

Enligt den tidigare marknadschefen borde KHK utformat en egen strategi – att bygga en grund som ett ”bygdelag” och spetsa med vissa delar från SHL.

– Jag tror att det är det enda sättet att klara det här på sikt. Vi måste ha en ideell grund att stå på eftersom vi inte har de intäkterna som andra klubbar i samma liga har.

Fördelen med att säkra kontraktet ikväll är att KHK då hamnar på en säkrare ekonomisk grund, menar Karlsson.

– Eftersom ingen pratar öppet om ekonomin vet jag inte vilket underskott vi släpar på. Risken med en degradering till Allsvenskan är ju att klubben går under. Då får vi börja om från början.

Vad känner du inför kvällens avgörande?

– Jag vill förstås alltid att Karlskrona ska vinna och om vi åker ner blir det tungt ikväll. Men jag kommer antagligen att vakna med en helt annan känsla. Det enda osäkra kortet är ju hur illa ställt det är med klubbens ekonomi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.