Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tidningsprenumeranter får tillgång till ett 50-tal tidningar och magasin. Marie Erlandsson berättar mer i klippet ovan. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Tidningarnas drag för överlevnad – gemensamt prenumerationspaket

Publicerad

Nu kan tidningsläsarna i Blekinge få tillgång till ett 50-tal nyhetssajter i en och samma prenumeration. Ett samarbete för att locka fler läsare till tidningarna.

Hör mer om syftet med det nya paketet i klippet ovan.

Sedan en vecka tillbaka har BLT:s och Sydöstrans prenumeranter även kunnat nå exempelvis DN och Expressen. Detta efter ett nytt samarbete mellan Gota Media och Bonnier News.

Ett samarbete för att gemensamt kunna nå fler läsare.

– Det kommer vara ganska svårt att vara en ensam tidning framöver, säger Marie Erlandsson, affärsområdeschef på Gota Media.

Tidningarna hämtar inspiration från Norge

Satsningen har gjorts på liknande sätt i Norge där man har sett lyckade resultat. Marie Erlandsson hoppas bland annat att paketet främst ska locka in den yngre generationen av läsare.

– Det är en källkritisk generation som kommer nu. Då kan det vara lockande att nå flera nyhetssajter som också känns värt pengarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Johan Taubert lista tre utmaningar som flera tidningar dagligen kämpar med – för att överleva i branschen. Foto: Helena Landstedt/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.