Jessica Håkansson är tillbaka på jobbet efter 1,5 år med hemarbete. Den största fördelen är att få träffa kollegorna igen. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Här möts kollegorna på kontoret igen – efter 1,5 år

Publicerad

I mars förra året lämnade Jessica Håkansson kontoret på Telenor i Karlskrona för hemarbete på obestämd tid. I dag, 1,5 år senare är hon tillbaka på jobbet efter att restriktionerna lättat – och har nu fått träffa sina kollegor igen.

I mars förra året packade Jessica Håkansson ihop sin dator och har sedan dess inte arbetat på kontoret. Soffan, köksbordet och att stå vid köksön har haft sina utmaningar, men hon vande sig snabbt vid omställningen.

– Det har ändå fungerat bra. Jag har fått gjort mina uppgifter lika bra hemma, men det är väldigt kul att få vara tillbaka, säger hon och loggar in vid skrivbordet.

Välkomnades med glass och bullar

Det som Jessica Håkansson saknat mest är att få socialt utbyte av sina kollegor. Första dagen tillbaka välkomnades de med kanelbullar och glass och många slog sig ner för att prata över en fika.

Kollegan Roger Hansson har däremot tillbringat mesta tiden på kontoret, mycket på grund av ergonomi. Men arbetsdagarna har ekat av tomma och tysta lokaler.

– Det är skönt att kollegorna är tillbaka, men samtidigt har man med sig att fortsätta hålla avstånd. Det är viktigt för pandemin är inte över, säger han.

Se mer av de anställdas dag tillbaka på Telenors kontor i Karlskrona i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.