Tomas Kåberger, på en bild som togs 2014, då han var professor på Chalmers tekniska högskola. Foto: SVT/arkiv

Nio har sökt jobb som rektor på BTH

Uppdaterad
Publicerad

Nio personer har sökt jobbet som rektor för Blekinge tekniska högskola, BTH. Det rapporterar P4 Blekinge.

En av de sökande är enligt radion kärnkraftsmotståndaren Tomas Kåberger, som varit generaldirektör för Energimyndigheten. Han avgick därifrån efter kärnkraftsolyckan i Fukushima i Japan och har sedan arbetat i en organisation mot kärnkraft.

En annan sökande är Chalmers vice rektor, Mats Viberg. Även den förre vice rektorn för BTH, Stefan Östholm finns med bland de som lämnat in en ansökan.

Slutar i förtid

Det var efter att det blev strid kring framtiden för högskolans campus i Karlshamn som den nuvarande rektorn Anders Hedenstierna meddelade att han väljer att sluta i förtid. Enligt P4 Blekinge kommer tjänsten att tillsättas av BTH:s styrelse vid ett möte i början av mars.

I en tidigare version av den här texten stod det att tio personer hade sökt jobbet som rektor. Det var en felaktig uppgift som nu har korrigerats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.