Foto: SVT

Fler går tipsrundor i naturen i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler söker sig ut i skog och mark under coronapandemin – något som märks på föreningars och idrottsklubbars tipsrundor runt om i Blekinge.

– Vi brukar ligga runt 100 besökar men nu kan det komma 200, säger Lennart Smedenmark, Ronneby OK.

Restriktioner och inställda evenemang som följd av coronapandemin har gjort att allt fler människor hittat ut i skog och mark. Det märks bland annat vid den tre kilometer långa tipsrundan vid Karlsnäs i Ronneby.

– Allt annat är ju mer eller mindre stängt så folk längtar efter att få komma ut och röra på sig, säger Lennart Smedenmark, Ronneby OK.

Trycket har även ökat på Högadals IS Gölarundan i Karlshamn. I dag skulle det egentligen ha varit den sista tipsrundan för säsongen.

– Men vi har bestämt att vi utöka med två veckor till för att det kommer nytt folk hela tiden, säger Peter Wallin, som har ansvarat för dagens tipsrunda.

– Det är mycket nya barnfamiljer men vi har även äldre som inte längre vågar komma.

Sölvesborgs IK tog nyligen över tipsrundan vid Ryssberget och även där märker man av en ökning de senaste månaderna.

– Det är ju ett bra sätt att umgås på och nu när vi har tappat alla andra inkomstkällor så är det även bra för klubben, säger Petra Johansen, ordförande i SIK.

Hör besökarna i Karlsnäs i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.