TitanX varslar personal om uppsägning i Mjällby. Foto: Arkiv

TitanX varslar 100 personer i Mjällby

Uppdaterad
Publicerad

TitanX varslar 100 personer om uppsägning från anläggningen i Mjällby. Orsaken är coronakrisen.

– Det är ett tufft läge. För oss som verkar i bilindustrin och levererar till kommersiella fordon, det vill säga lastbilar och bussar, så har samtliga våra kunder stängt ner sina verksamheter och fabriker, säger Thomas Andersson, som är vd för TitanX.

Har tidigare permitterat

Han berättar att företaget sedan tidigare korttidspermitterat 90 procent av de anställda på anläggningarna i Sverige. Men nu varslar alltså TitanX även 100 personer i Mjälby och 49 personer i Linköping.

– Det här gör vi för att inte riskera att TitanX går i konkurs. Osäkerheten som finns är stor framåt hur det här kommer utveckla sig, säger Thomas Andersson.

”Komma ur krisen”

TitanX har cirka 900 anställda runtom i världen. Företagets huvudkontor ligger i Mjälllby och finns förutom i Sverige i Kina, USA, Mexiko, Brasilien och Polen. Bolaget levererar kylsystem till fordonsindustrin globalt.

– Jag hoppas självklart att vi slipper realisera dessa stora siffror på varsel. Jag hoppas att det kommer mera positiva nyheter under resans gång. Senast förra veckan vann vi en europeisk storaffär. Men vi måste ta det här på största allvar för att komma ur den här krisen och gå in starka i framtiden, säger Thomas Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.