”Tjyven” ska ge hamnen nytt liv

Uppdaterad
Publicerad

Här är Sölvesborgs nya krog och nöjeslokal – inrymd i hamnsilon. Men redan om några år kan ägaren tvingas att slå igen.

I Sölvesborgs hamn har silon fått nytt liv. Under våren har en pub växt fram i en av lokalerna. ”Tjyven” som lokalerna kallas, en en del i ett större projekt som nu startat.

– Jag hamnade på puben Stampen i Gamla stan i Stockholm och det var väldigt trevligt, så jag tänkte att det måste vi ju ha här i Sölvesborg. Så jag föreslog det för styrelsen, säger initiativtagaren Anders Nilsson.

Företagets ordförande Carina Centrén är väldigt positiv til puben och är glad över att få lokalen uthyrd.

– Vi vill visa på att detta området i framtiden kommer vara något för alla, vi vill visa Sölvesborg från den rätta sidan, säger hon.

För att få till den rätta känslan i puben har konstnärer hyrts in för att hjälpa till med möbler och konsten på väggarna.

– Jag och några kollegor till mig har faktiskt varit här tidigare och tittat just för att vi ville gå loss med lite färger och måla något på väggarna. Det ska ju ändå rivas, säger Alexander Brandt som är en av dem som satt sin konst på väggen.

Tanken på att puben så småningom kommer rivas är ingenting som skrämmer Anders Nilsson.

– Den kommer leva i tre-fem år, men jag är beredd att riva när den dagen kommer, säger Anders Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.