De två 16-åringarna representerar Sverige i discodans. Foto: Foto:Anders Jared, JaredPhoto

Här är 16-åringarna som representerar Sverige i discodans

De är bara 16 år men har redan fått representera Sverige i landslaget i discodans. Och nyligen tog Leia Larsson från Nättraby och Ella Olsson från Ronneby SM-guld tillsammans i disco.

Den lilla dansskolan Atlethic Dance i Ronneby fortsätter skörda medaljer och bidra med dansare till svenska landslaget. Den 16-åriga duon Leia Larsson och Ella Olsson tog nyligen SM Guld i disco.

Bakom framgångarna ligger mycket slit med fjorton träningspass i veckan, kondition, styrka och massor av dansträning. Utöver detta kommer resor nästan varje helg till tävlingar i både Sverige och Europa.

– Vi tränar mycket men vi tycker det är så roligt, säger Ella Osson.

TV: Se hela inslaget om discodansarna här!

Bakom framgångarna ligger mycket slit med fjorton träningspass i veckan. Foto: Jenny Llindeborg

Representerar Sverige vid EM

Båda är 16 år och Leia Larsson har redan hunnit med att få representera Sverige i landslaget vid EM i Tjeckien förra året.

– Det var väldigt coolt där finns alla man ser upp till och så är man själv med. Det är vår dröm att kunna leva på vår dans och jobba med dans, säger Leia Larsson.

Den lilla dansskolan Atletic Dance i Ronneby där båda tjejerna spenderar det mesta av sin fritid är en del av att det går så bra för dem tror båda.

– Det är stenhård konkurrens inom dansen. Men jag tror det är en fördel att dansa på en liten dansskola, det blir mer individanpassat här, säger Leia Larsson.

”Man blir bästa vänner”

En annan bidragande faktor är förstås att de har ett bra sammarbete och fungerar perfekt ihop.

– Ja, det är jätteskönt. Vi tillbringar så mycket tid ihop så man blir  bästa vänner, det är väldigt bra både när det går bra och när det går dåligt, säger Ella Olsson.

Familj och vänner stöttar förstås tjejerna i deras satsning men utöver det så kanske inte så många vet om framgångarna.

– Nej, dans syns inte mycket varken i tidningar eller tv. Det borde uppmärksammas mer, tycker Leia Larsson.

Närmast packar nu tjejerna ner sina glittrande tävlingskläder för att åka till elittävlingar i Uppsala innan det är dags för sommaruppehåll – men då är det förstås träningsläger och annat som tar vid.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer