Tonårsflicka död efter allvarliga trafikolyckan i Mörrum

Uppdaterad
Publicerad

Den tonårsflicka som skadades allvarligt efter trafikolyckan i Mörrum den 8 juni har avlidit av sina skador. En person är misstänkt för flera brott efter olyckan.

Det var på kvällen den 8 juni som en bil kom över i motsatt färdriktning och frontalkrockade med en annan bil där en familj på tre personer färdades.

Skadeläget för samtliga inblandade bedömdes som allvarligt, och nu bekräftar polisen att en flicka i tonåren har avlidit av sina skador.

– Det är en väldigt tragisk händelse, säger Johan Berntsson, förundersökningsledare på polisen.

Anhöriga är underrättade.

Förare misstänks för flera brott

Föraren till den ena bilen – en man i 40-årsåldern – misstänks nu förutom för grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada också för vållande till annans död.

– Han är inte misstänkt för rattfylleri längre, provsvaren har visat att han inte var påverkad.

Fortsatt allvarligt skadeläge

Sedan olyckan inträffade har varken den misstänkte föraren eller pappan i den mötande bilen kunnat höras, på grund av skadeläget.

– Mamman till familjen är den enda inblandade vi har kunnat höra. Jag kan inte säga vad som framkom där eftersom det är fler som ska höras, säger Johan Berntsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.