Attacken skedde strax innan halv åtta under torsdagskvällen. Foto: Cajsa bengtsson/SVT

Tonårsflickor attackerade av okänd man – en förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En okänd man jagade två tonårsflickor i Karlskrona. En av flickorna fick stick- eller skärskador av ett vasst föremål och fördes till sjukhus.

– Det ska inte röra sig om livshotande skador, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen.

Händelsen skedde utomhus på Mariebergsvägen klockan 19.22 på torsdagskvällen. Flertalet polispatruller larmades till den misstänkta brottsplatsen, som spärrades av. Tekniker är budade till platsen för att genomföra en undersökning.

Klockan 21.12 meddelade polisen att den misstänkt mannen, som är i 35-årsåldern, hade gripits. Han ska inte vara känd för polisen sedan tidigare.

– Han greps i närområdet, säger Evelina Olsson.

Gick gripandet lugnt till?

– Jag har inga uppgifter om motsatsen.

Försök till mord

Enligt polisen ska det inte ha funnits någon relation mellan mannen och någon av flickorna, men det är oklart om de har känt till varandra sedan tidigare.

Mannen är anhölls misstänkt för försök till mord samt två fall av grov misshandel. Polisen har fortsatt att arbeta med ärendet under fredagen.

– Vi ska höra flickorna idag och få en klarare bild av vad som hänt, säger Magnus Fagerlund, jourhavande förundersökningsledare i Karlskrona.

Begärs häktad

Under fredagseftermiddagen bekräftade åklagare Malin Rydell-Almroth att den misstänkte mannen begärs häktad.

– Det jag kan säga att jag har begärt en man häktad. Det gäller ett fall av försök till mord och två fall av försök till grov misshandel, säger hon.

Hur ställer han till anklagelserna?

– Han förnekar.

Mannen är tidigare dömd för ett flertal mindre brott, och har bland annat dömts till rättspsykiatrisk tvångsvård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.