Foto: TT

Toppmoderat från Blekinge lämnar riksdagen efter 16 år

Uppdaterad
Publicerad

Efter fyra mandatperioder som moderat representant för Blekinge i riksdagen meddelar Annicka Engblom att hon inte ställer upp för omval i valet 2022.

– Det har varit en process som växt fram under den senaste tiden. Sexton år i riksdagen är en lång tid och jag har från dag ett i mitt politiska engagemang lovat mig själv att sätta en gräns när tiden är mogen. Den tiden är nu och med hänsyn till pågående rekryteringsprocess är det viktigt att de moderata medlemmarna får ett tydligt besked, säger Annicka Engblom i ett pressmeddelande.

Moderattoppen meddelar att hon har för avsikt att fullfölja sitt förtroendeuppdrag i riksdagen fram till valdagen.

Annicka Engblom har under åren i riksdagen suttit i skatteutskottet, försvarsutskottet, konstitutionsutskottet samt Nordiska rådet. Hon sitter för närvarande i kulturutskottet, Europarådet och sedan 2007 i Exportkontrollrådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.