Foto: SVT

Toppolitiker avgår: ”Vi saknar förtroende”

Publicerad

Socialdemokraterna Johnny Persson och Annika Westerlund lämnar sina uppdrag i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden med anledning av bristande förtroende.

Politikerna skriver i ett brev till nämndens ledamöter att de kommer att avgå. De anser att förtroendet brister mellan tjänstemännen på utbildningsförvaltningen och politikerna i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

”Förvaltningen har ingen respekt”

– Vi lämnar för att vi saknar förtroende för delar av utbildningsförvaltningen och för att de inte har respekt för de beslut som politiken har tagit, skriver Annika Westerlund i brevet, vice ordförande i nämnden.

Hon nämner även att verksamheten i Karlshamn har stora utmaningar och att ett genomgripande förändringsarbete är nödvändigt.

Ett oväntat besked

Socialdemokraternas ordförande i Karlshamn, kommunalrådet Per-Ola Mattsson, fick beskedet under torsdagskvällen och säger att det var oväntat.

– Jag tycker att det är tråkigt att det blivit såhär. Samtidigt kan jag förstå beslutet, säger han.

Han säger också att situationen kommer hanteras i nämnden. Ersättare utses nästa vecka.

SVT har sökt politikerna utan framgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer