Jan Björkman (S), kommunfullmäktiges ordförande i Olofströms väljer att avgå. Foto: SVT

Jan Björkman (S) avgår som KF-ordförande i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

Jan Björkman (S) väljer att avgå från posten som kommunfullmäktiges ordförande i Olofström. Detta sedan partikollegan Rolf Persson valts till sammankallande i valberedningen.

Sydöstran uppger under tisdagskvällen att socialdemokraten Jan Björkman som är kommunfullmäktiges ordförande i Olofström avgår omedelbart. En anledning är att Björkman ogillar valet av Rolf Persson som sammankallande i valberedningen för Socialdemokraterna.

– Det är närmare ett hån mot oss som har fått utstå hans mobbning och trakasserier. Jag har funderat över det sedan partiet höll årsmöte och har kommit fram till denna slutsats, säger Björkman till tidningen.

Rolf Persson är under tisdagskvällen överraskad över beskedet och den kritik som riktas mot honom.

Falangstrid inom partiet

– Det är ledsamt att det går så långt och hela historien är tragisk. Jag får skulden för det som hänt i Olofströms kommun men det vet säkert alla att så stor betydelse har inte jag i det politiska livet, säger han och fortsätter:

– Mobbningen tycker jag han ska precisera och men jag vet vad det består i. Det är för att vi har kritiserat honom tidigare när denna strid började. Då kom kritiken mot hans sätt att leda den politiska organisationen.

SVT Nyheter Blekinge har sökt Jan Björkman för en kommentar till avhoppet. Tidigare har det rapporterats om kritik mot Jan Björkman då Kyrkhults S-förening krävt att han ska avgå till följd av en falangstrid inom partiet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet