Mjällbys tränare Anders Torstensson. Foto: Bildbyrån

Torstensson kvar i Mjällby säsongen ut

Uppdaterad
Publicerad

Anders Torstensson kom in som tillfällig ersättare när tränaren Christian Järdler fick sparken. Nu är det klart att han blir kvar i tränarrollen under resten av säsongen.

I början av augusti valde Mjällby att bryta med tränaren Christian Järdler efter en tid med svaga resultat. Efter detta kom Anders Torstensson in som ersättare och allt beskrevs som en interimlösning till klubben hittat en permanent tränaren.

När 15 matcher återstår av Allsvenskan ger Mjällby beskedet att Torstensson får behålla tränaruppdraget när jakten på nytt kontrakt fortsätter.

– Nu har vi en trupp och en ledarstab klar som är redo att tillsammans göra allt för klubben. Tillsammans med alla oss andra runt laget, sponsorer och supportrar ska vi nu tillsammans ta oss an denna utmaning som vi hamnat i. Hösten är lång och halva säsongen återstår, säger klubbchef Fredrik Danielsson till klubbens hemsida.

Revansch mot Djurgården

Till sin hjälp får Torstensson Stefan Ekstrand som tillsammans med Juan Robledo ska vara assisterande tränare. Laget ligger näst sist i tabellen och har inte vunnit en match sedan den 9 maj mot Östersund.

Under Torstenssons ledning har det blivit ett kryss borta mot Örebro och en hemmaförlust mot Djurgården. Nästa match är på måndag borta mot Djurgården.

Det är även klart att mittbacken Daan Klinkenberg lämnar klubben i förtid. Nederländaren värvades från den norska ligan men har haft svårt att ta en ordinarie plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.