Studentbåten i Karlskrona. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Träd på vägarna och Studentbåten nära slita sig

Uppdaterad
Publicerad

Nedfallna träd över vägar, strömavbrott och Studentbåten nära att slita sig – stormen Babet orsakade många problem runt om i Blekinge.

Trafikverket har under natten och hela förmiddagen rapporterat om träd som fallit över vägar runt om i Blekinge. Personal jobbar nu med att få dem undan från vägarna.

Studentbåten nära slita sig

Strax efter midnatt larmades räddningstjänsten till Studentbåten i Karlskrona. Förtöjningen hade delvis brustit och båten fick förtöjas om för att inte riskera att slita sig, något P4 Blekinge var först att berätta. I övrigt meddelar räddningstjänstens ledningscentral att det varit en lugn natt.

Även flera strömavbrott har drabbat boende i länet. Enligt Eon har ett hundratal av deras kunder ingen ström. Framför allt är Karlskrona kommun drabbat men det finns fortfarande ett fåtal i Olofströms kommun som saknar ström.

Orkanstyrka

På Hanö har preliminära mätningar visat på orkanstyrka med vinbyar på över 30 meter per sekund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.