Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mörrums assisterande tränare Thomas Andersson röt till på Twitter efter klubbens presskonferens på tisdagskvällen. Hör Simon Skoog Peter, som ingår i besparingsgruppen, berätta om situationen i klippet ovan. Foto: Skärmdump/SVT

Tränarkollegans raseri efter Mörrums kriskrav: ”Så jävla tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Mörrum Hockeys så kallade besparingsgrupp vill få huvudtränaren Thomas Engman att bryta sitt kontrakt i förtid – annars skulle klubbens kärva ekonomi inte gå att lösa.

Ett budskap som fått Engmans tränarkollega Thomas Andersson att rasa. ”Det värsta jag varit med om inom ishockeyn”, skriver han på Twitter.

Det var under en hastigt sammankallad presskonferens i går som den så kallade besparingsgruppen menade att huvudtränaren Thomas Engmans kontrakt och krav stod i vägen för arbetet med att sanera ekonomin.

Engmans kontrakt löper ut först i april 2024 och enligt besparingsgruppen är han inte beredd att bryta det i förtid.

– Vi kommer inte kunna fullfölja det avtalet om vi ska klara den här situationen ekonomiskt, sa Ronny Mattsson i går och skickade frågan vidare till styrelsen.

”Inget personligt utan helt sportsligt”

SVT Nyheter Blekinge har under onsdagen förgäves sökt Thomas Engman.

Men klubbens assisterande tränare Thomas Andersson har reagerat kraftfullt på Twitter och beskrev klubbens agerande som ”det värsta” han varit med om inom hockeyn.

”Hänga en fin människa inför media, så jävla tragiskt”, formulerade han sig på Twitter innan kontot stängdes ner.

Simon Skoog Peter, som ingår i besparingsgruppen, deltog på presskonferensen. Han säger att det endast handlade om att sprida tydlig information.

– Det var aldrig menat att ”kasta någon under bussen”. Om det är något som inte funkar vill vi säga det, men det är inget personligt utan helt ekonomiskt. Det finns många förlorare i detta, inte bara Engman, det handlar om klubbens överlevnad, säger han.

SVT har sökt Thomas Andersson om sitt uttalande på Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.