På tisdagskvällen kom det först ett larm om att det brann på Högavångsskolan i Olofström. Foto: SVT/TT

Brand i skola under tisdagskvällen

Uppdaterad
Publicerad

Antalet bränder i Olofström den senaste tiden fortsätter att öka. På tisdagskvällen kom det först ett larm om att det brann på Högavångsskolan och sen tillkom ytterligare en brand på Östra Storgatan. Det tillkom även ett tredje larm om brand i ett soprum, men det visade sig att det inte hade brunnit där.

Det var strax före klockan 20 som det började brinna på Högavångsskolan. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen.

– Det började brinna i ett förråd som är sammanbyggd med skolan. Den är totalförstörd invändigt, men det hann aldrig sprida sig till skolan, säger Johan Nilsson, räddningschef i beredskap.

Klockan 21.18 meddelades att branden var släckt.

– Branden gick ganska snabbt att släcka, men sen spred det sig till konstruktionen och det tog lite längre tid att komma åt. Vi avvecklar insatsen nu, säger Johan Nilsson vid 22-tiden.

Polisen spärrade av området för att genomföra en teknisk undersökning. Skolbranden rubriceras som mordbrand.

Brand i soprum

Kort därefter kom det nya brandlarm i Olofström. Klockan 20.40 började det brinna i ett träd på Östra Storgatan. Någon spridningsrisk ska det inte ha funnits.

– Branden på trädet är släckt, säger Johan Nilsson.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

Klockan 21.26 kom larm om att det börjat brinna i ett soprum, också på Östra Storgatan, efter larm från ett vaktbolag. Räddningstjänsten larmades aldrig till platsen och polisen konstaterade senare att det inte hade brunnit i soprummet.

Inga personer ska ha kommit till skada i samband med bränderna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer