Platsen spärrade under natten av för teknisk undersökning. Foto: Peo Möller/LocalEyes

Misstänkt mordförsök i Olofström – ännu ingen gripen

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har förts till sjukhus efter ett misstänkt mordförsök i Olofström. På onsdagsmorgonen var ingen gripen i ärendet.

Polisen fick larm om en skadad person i en fastighet i Olofström vid midnatt natten mot tisdag. Flera patruller skickades till platsen och tre personer fick föras till sjukhus med ambulans.

– Det rör sig om någon form av våldsbrott, säger Ulrika Olsson, vakthavade befäl vid polisen i region Syd, under den tidiga tisdagsmorgonen

Okänt skadeläge

Skadeläget på de tre personerna är inte känt, inte heller omständigheterna kring händelsen.

– Vi har arbetat med dörrknackning under natten. Vi är fortsatt intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört någonting och de kan ringa till oss via 11414 om man inte redan pratat med en polis under natten, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin.

Polisens tekniker har också varit på plats. Ärendet rubriceras som försök till mord.

Insatsstyrkan på plats

Frilansfotografen Peo Möller var på plats vid flerfamiljshuset där brottet inträffat under natten. Han säger till SVT att polisens insats i samband med händelsen var stor.

– Sju polispatruller var på plats när jag kom. Även insatsstyrkan dök upp, men pratade bara med yttre befäl och körde igen. Hela fastigheten där lägenheten ligger och en parkeringsplats i anslutning till byggnaden var avspärrad, säger Peo Möller.

Hör polisens presstalesperson Robert Loeffel i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.