Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör klubbchef Jacob Lennartsson lista utmaningarna som Mjällby måste tackla för att kunna bedriva damfotboll. Foto: SVT/Arkiv

Tre utmaningar för Mjällby med att bedriva damfotboll

Uppdaterad
Publicerad

Om flick- och damlag kommer att spela på Strandvallen i framtiden utreds nu av Mjällby AIF. Det finns flera utmaningar som klubben måste tackla.

Sölvesborg GIF har i dag flicklag och Lörby IF är en renodlad flick- och damförening som är aktiv på Listerlandet. Nu ska även Mjällby AIF utreda om de kan driva damfotboll – som sedermera kan uppnå elitnivå.

– Går vi in ska vi göra det genom att känna att vi tar det till en bättre nivå och försöka hjälpa ytterligare, säger klubbchef Jacob Lennartsson.

Mjällby AIF är sist ut i allsvenskan med att utreda om att driva fotbollsverksamhet för flickor och damer.

– Vi vill inte att det ska se vackert ut och det är inte därför vi gör det. Det viktigaste för oss är att om man är tjej och bor på Listerlandet ska man kunna satsa på en fotbollskarriär, säger Jacob Lennartsson.

I klippet listar klubbchefen tre utmaningar som Mjällby måste tackla för att kunna bedriva damfotboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.