Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nathalie Anderssons hus i Åryd utanför Karlshamn har fått tretton skott skjutna i fönstret. Hon känner nu oro för sina barn. Hör henne berätta mer i klippet ovan. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Tretton skott mot Nathalies hus i Åryd: ”Väldigt obehagligt”

Publicerad

Tretton skotthål i fönsterrutan – det är vad Nathalie Andersson i Åryd möttes av på onsdagsmorgonen. Polisen utreder nu flera skadegörelser på olika platser i Karlshamns kommun.

– Det är väldigt obehagligt. Det är både djur och barn som bor här, säger Nathalie Andersson.

Hon misstänker att det är skott från något skjutvapen som träffat fönsterrutan och att det har skjutits från vägen som går intill tomten.

– Det hade varit hemskt om de hade träffat någon. Hade de varit lite närmare så hade skotten nog gått rakt igenom rutan och in, säger Nathalie Andersson.

Flera anmälningar

De är inte ensamma om att ha beskjutits, polisen i Karlshamn har fått in flera anmälningar i närområdet från tisdagsnatten.

– Sammanlagt har vi sexton fall av skadegörelse. Väderskydd på busshållplatser och en buss har fått fyra rutor sönderskjutna, berättar brottsutredare Bengt Jeppsson.

Just nu pågår en utredning där två personer tros ha en koppling till de olika incidenterna.

I klippet: Hör om Nathalie Anderssons oro efter skotten mot huset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.