Karlshamnskonstnären Malena Olsson ställer i år ut i Väggavarvet med olika vrak. Ett av vraken heter Virus. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Konstnär hoppas på besökare – trots inställd båtmässa

Uppdaterad
Publicerad

För sjätte året i rad belyser Karlshamnskonstnären Östersjön genom sin konst. I årets utställning visar hon upp en kyrkogård av gamla vrak.

Det har på många sätt varit en tuff vår och sommar för länets kulturarbetare. Men konstnären Malena Olsson har ändå kunnat visa upp sin konst utomhus – genom att reglera antalet besökare.

Till helgen visar Malena Olsson sina konstverk i Väggavarvet i Karlshamn, något som kommit att bli en årlig tradition sedan sex år tillbaka. Det är Östersjön som är den röda tråden genom hennes utställningar och i år belyser hon de vrak som finns på havets botten.

– Det finns vansinnigt mycket vrak i Östersjön eftersom de aldrig bryts ner i vårt hav, säger hon.

Tappar båtmässans besökare

Förra året hölls Karlshamns båtmässa i Väggahamnen samtidigt som Malena Olsson hade sin utställning Ålamörker. Mässan lockade 10 000 besökare och flera av dem passade på att stiga in i Väggavarvet.

När årets mässa blivit inställd till följd av coronaviruset, tror hon att det kan ha en negativ effekt på antalet utställningsbesökare.  Trots smittan hoppas hon att folk vågar sig till Väggavarvet i helgen.

– Jag kan kontrollera vilka som kommer in och ut. Sen sker ju allt under tre dagar, så man kan välja när man kommer hit.

Utställningen invigs imorgon fredag klockan 18, av marinarkeolog Mikael Björk på Blekinge Museum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.