Max Grahn från Karlskrona känner sig urstolt, även utan oscarsstatyetten. Foto: SVT/Arkiv

Trots Oscarsmissen – Karlskronaproducenten stolt

Uppdaterad
Publicerad

Svenskarna Max ”Fatmax Gsus” Grahn från Karlskrona samt Rickard Göransson och amerikanen Savan Kotecha var nominerade för låten Húsavík på Oscarsgalan, men blev utan statyett.

Svenskhoppet på årets filmgala bestod av Max Grahn som är från Karlskrona samt Rickard Göransson och amerikanen Savan Kotecha som skrivit låten Húsavík, men bästa originalsång gick istället till Fight for you ur filmen Judas and the black Messiah.

Karlskronaproducenten satt uppe hela natten och såg galan från Stockholm. På måndagsmorgonen är han trött men säger till SVT Nyheter Blekinge:

– Jag somnar exakt just nu, är helt utpumpad. Men jag är enormt stolt och glad!!! Tacksam. Peppad på nya äventyr!

– Det är färre än 50 svenskar genom världshistorien som blivit nominerade till en Oscar, tror jag. Så det är klart att man är urstolt!

Sångerskan till låten, Molly Sandén, uppträdde på Island.

Vinnare

Bästa originalmusik: Soul – Trent Reznor, Atticus Ross och Jon Batiste

Bästa originalsång: Fight for you – Musik: H.E.R. och Dernst Emile II; text: H.E.R och Tiara Thomas – Judas and the black Messiah

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.