Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Nyheter Blekinge har tidigare rapporterat om en oxycontinvåg i Karlshamn – men kommunen menar att det främst är en annan drog som är vanligare bland barn och unga. Hör mer i videoklippet. Foto: Håkan Linder/SVT

Tuffa uppdraget: Så ska knark bland unga stoppas i Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

Karlshamn tar nu nästa steg i satsningen för att hjälpa barn som är på väg in i kriminalitet och narkotikamissbruk.

– Det handlar om att upptäcka det tidigare och ge tidiga insatser, säger Sara Dornhäuser, koordinator i Karlshamns kommun.

Metoden Karlshamns kommun tillämpar kallas SSPF – där det bland annat ska bli lättare för myndigheter att byta information med varandra om barn som är på väg in i missbruk eller kriminalitet.

Sara Dornhäuser, ny SSPF-koordinator i kommunen, ska vara en länk mellan skola och fritidsverksamheter, samt polis och socialtjänst, för att hjälpa ungdomen på bästa sätt.

Framför allt handlar det om tidiga och förebyggande åtgärder.

– Vi hoppas även kunna hjälpa de som har en begynnande missbruksproblematik eller kriminalitet för att kunna förhindra att det förvärras, säger Sara Dornhäuser.

Hör mer om narkotikaproblematiken i videoklippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer