Förslaget: Två äldreboenden ska läggas ner i Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

Två av kommunens äldreboenden i Karlshamn ska läggas ner. Det föreslår nu omsorgsförvaltningen.

– Vi har en budget som inte rymmer all den verksamhet vi har i dag, säger förvaltningschefen Torill Skaar Magnusson.

Under ett möte på tisdagskvällen presenterade omsorgsförvaltningen planerna, att Båtmansgårdens särskilda boende ska läggas ner. Även Solrosens särskilda boende ska stänga och flytta in på Östralycke i Asarum. Totalt kommer 36 boendeplatser försvinna.

– När vi tittar på statistik har vi fler boenden än andra jämförbara kommuner så det är inte orimligt att vi har 330 boendeplatser istället för 366, säger Torill Skaar Magnusson.

Karlshamn

Beslut nästa vecka

Nedläggningarna kommer inte innebära att personal sägs upp enligt Torill Skaar Magnusson. Personalen på Solrosen kommer kunna flytta med till Östralycke, och de som arbetar på Båtsmansgården ska kunna hitta andra jobb i kommunen.

– Vi måste hitta sätt att använda personalen optimalt, säger Torill Skaar Magnusson.

Förslaget beräknas spara in 10 miljoner fram till år 2020 och 20 miljoner år 2021. Politikerna i omsorgsnämnden kommer ta beslut om förslaget om drygt en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlshamn

Mer i ämnet