Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fyra personer till sjukhus efter frontalkrock i Norje. Foto: Mikael Nilsson

Två bilar i frontalkrock i Norje – fyra till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har förts till sjukhus efter en frontalkrock på Karlshamnsvägen utanför Sölvesborg i höjd med Norje havsbad. En man i 20-årsåldern misstänks för flera brott.

Larmet inkom strax innan halv fyra. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen.

Enligt räddningstjänsten var det två personbilar som frontalkrockat och alla fyra inblandade personer har förts till sjukhus med ambulans.

Under onsdagsmorgonen meddelade Blekingesjukhuset att två kvinnor, en i 20-årsåldern och en i 70-årsåldern, är allvarligt skadade. De två övriga iblandade, en man i 20-årsåldern och en man i 60-årsåldern, är lindrigt skadade.

Alla fyra vårdas fortfarande på sjukhus.

Karlshamnsvägen var helt avstängd i båda riktningarna under insatsen. Vid 18-tiden var det åter full framkomlighet på vägen.

Olyckan utreds som misstänkt grovt drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. En av förarna, en man i 20-årsåldern, misstänks vara den som orsakat olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.