Foto: Björn Hansson/Linslusfoto

Två bilar krockade i Kungsmarken – sex personer till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar krockade under lördagskvällen på Kungsmarksvägen i Karlskrona. Sex personer fick föras med ambulans till sjukhus.

Krocken inträffade vid 17-tiden och polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen.

Enligt polisen fick sammanlagt sex personer föras till sjukhus med ambulans. Fem av dem färdades i ett av olycksfordonen och en person i det andra. Det är ännu oklart hur skadade de är.

De båda bilarna behövde bärgas efter krocken. Vägen stängdes av helt under röjningsarbetet.

– Det samlade dessutom mycket folk på platsen så vi behövde extra assistans, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till SVT Nyheter Blekinge.

Senare under lördagskvällen upprättades en anmälan om drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt vållande till kroppsskada.

Ytterligare en person misstänks för brott i samband med avspärrningarna på platen. Personen är misstänkt för blåljussabotage vilket innebär att man stör eller angriper polis, räddningstjänst eller ambulanssjukvård.

”Vi tycker det är tråkigt att behöva lägga tid och energi på denna arbetsuppgift, när vi egentligen har andra brådskande åtaganden på platsen”, skriver polisen på sin Facebook.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.