Anmälan om grov stöld genom inbrott har upprättats. Foto: SVT / arkiv

Två inbrott i Karlskrona under tisdagen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen och kvällen inträffade två inbrott i ett hus och i en lägenhet. Polisen kan inte svara på om det finns ett samband mellan händelserna.

Runt 16-tiden kom första larmet om ett inbrott i en villa i Lyckeby. Ingen ska ha varit hemma när inbrottstjuvarna bröt sig in.

– Det vi vet att är 5 000 kronor är borta från huset, säger Jonatan Hillborg, inre befäl på polisen.

När polisen kom till platsen hade gärningsmännen försvunnit från huset. En teknisk undersökning ska genomföras för att få reda på mer information. En anmälan om grov stöld genom inbrott har upprättats.

Ytterligare ett inbrott under kvällen

Senare under kvällen runt 19-tiden larmades polisen om ett inbrott i en lägenhet i centrala Karlskrona. Där saknas flera guldsmycken.

– Där har vi heller ingen misstänkt, men teknisk undersökning återstår, säger Jonatan Hillborg.

En anmälan om grov stöld genom inbrott har upprättats.

Kan ni se ett samband mellan händelserna?

– Inte just nu, man kan säga att det i alla fall inte finns något konkret som pekar på ett samband förutom att inbrotten varit nära i tid och plats, säger Jonatan Hillborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.