Foto: Johan Nilsson/TT

Knivhögg och dödshotade med pistol – två döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 25-årsåldern döms till fängelse i fem år för grovt rån, efter att ha rånat två andra män – där den ena höggs med kniv flera gånger.

Det var i december förra året som de två männen stal en mobiltelefon och försökte stjäla kontanter från två andra män i en mindre ort utanför Karlskrona.

En av de två målsägande höggs flera gånger med kniv mot överkroppen och huvudet, och den andra dödshotades med en pistol riktad mot sig.

Den målsägande som tilldelades hugg ska ha fått flera sår som behövt behandlas, samt vissa bestående skador.

Tingrätten menar att det våld som utdelats varit kraftigt och utsatt offret för livsfara, samt att de två männen hänsynslöst utnyttjat målsägandenas skyddslösa ställning.

Nu döms de båda männen därför vid Blekinge tingsrätt till fem års fängelse för grovt rån. Männen ska dessutom betala över 55 000 kronor till respektive målsägande i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.