Två Nybrospelare i samtal med KHK

Uppdaterad
Publicerad

KARLSKRONA | Två av krisdrabbade Nybro Vikings spelare är på väg att göra klart med Karlskrona HK. I kväll väntas Jonny Ågren och Andreas Elofsson slutförhandla med sin nya klubb.

På grund av ekonomiska problem tvingades den tidigare allsvenska klubben Nybro Vikings sänka lönerna för sina spelare. Samtidigt blev det fritt fram för spelarna att förhandla med andra klubbar. Först att lämna var den erfarne målvakten Marcus Lundell som lämnade för Olofström. Och nu tycks det som att ytterligare två nyckelspelare är på väg österut.

Enligt vad Blekingenytt har både Jonny Ågren och Andreas Elofsson inlett samtal med Karlskrona HK och ikväll träffas parterna för att försöka komma överens. Målet är att få spelarna klara till onsdagens hemmamatch mot Helsingborg. Karlskrona HK:s ordförande Mats Johansson medger att det tagits kontakter mellan Nybrospelarna och KHK, men säger att ingenting är klart.

– Därför har jag heller inga kommentarer i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.