Två personer blev påkörda vid ett övergångsställe och skadades allvarligt. Foto: Fredrik Kronholm

Två personer påkörda i Ronneby – allvarligt skadade

Uppdaterad
Publicerad

Två äldre personer blev påkörda av en personbil i centrala Ronneby på söndagen och fick föras med ambulans till sjukhus. Föraren till personbilen är nu misstänkt för vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

Det var strax innan två på söndagseftermiddagen som polis och räddningstjänsten larmades till en trafikolycka i Ronneby. Det var två personer som blivit påkörda av en personbil vid ett övergångsställe nära en järnvägsövergång i centrala Ronneby.

Allvarliga skador

Båda två fick föras med ambulans till sjukhuset i Karlskrona. Enligt ett pressmeddelande från Region Blekinge är de skadade personerna en man och en kvinna i 70-80-årsåldern och de vårdas nu på sjukhuset med allvarliga skador.

Föraren i personbilen, en man i 60-årsåldern, misstänks nu för vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. Polisen har beslagtagit hans bil och hans körkort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.