Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisbilen och personbilen krockade i korsningen mellan Österleden och Skeppsbrokajen. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Två poliser till sjukhus efter trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil och en personbil kolliderade i centrala Karlskrona under måndagseftermiddagen. Två poliser och en privatperson fick föras till sjukhus. Alla tre har lindriga skador.

Bilarna kolliderade vid korsningen Österleden/Skeppsbrokajen. Räddningstjänst, ambulans och ytterligare polisresurser skickades till platsen.

Tre personer, varav två är polismän, fick föras med ambulans till sjukhus. Alla tre har lindriga skador, enligt regionens olycksrapport.

Polisbil på uppdrag

Polisbilen var utbeordrad på ett lågprioriterat uppdrag när kollisionen inträffade, men om den körde i utryckningshastighet eller mot rött ljus är i nuläget oklart.

– Vi ska utreda det, det är en del av utredningen. Vi hanterar det här som vilken trafikolycka som helst. Vi ska förhöra de inblandade för att få fram den information vi behöver, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Påverkade trafiken

Trafiken på Österleden stängdes av i sydlig riktning under räddningsarbetet. Vid tjugo i fyra på eftermiddagen meddelade polisen att man var klara på platsen och att avstängningen hävts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.