Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulf Fembro har skrivit Fiskaren och Gud som sätts upp på Ronneby Folkteater. Foto: Kristian Åkergren/SVT/Håkan Robertsson

Efter storhetsåren: UDG-medlemmar samlade på scen i Blekinge – igen

Publicerad

Fiskaren och Gud. Så heter UDG-grundaren Ulf Fembros första musikal som ny verksamhetsledare för Ronneby Folkteater. En föreställning där bland annat UDG-medlemmarna Joachim och Lenny Mostberg också medverkar.

– Det är en slump som ser ut som en tanke och det är Ronneby Folkteater som har gjort det möjligt, säger skådespelaren och före detta UDG-medlemmen Lenny Mostberg.

Hör Ulf Fembro samt skådespelarna Joachim och Lenny Mostberg i klippet ovan.

Den blekingförankrade teatergruppen UDG-teatern, fick stor nationell succé på 80-talet innan en stor del av medlemmarna flyttade uppåt i landet.

”Inte varit i Blekinge på 15 år”

Nu sätter Ronneby Folkteater upp en ny föreställning skriven av teatergruppens grundare Ulf Fembro och med flera gamla UDG-medlemmar medverkande.

–  Det var Håkan Robertsson som då var producent på UDG och nu leder Ronneby Folkteater som frågade mig ”har du inte lust att komma tillbaka”. Jag hade då inte varit i Blekinge på 15 år, säger Ulf Fembro.

Fiskaren och Gud är Ronneby Folkteaters största satsning någonsin och återstående föreställningar är 23 och 24 april.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.