En ung man har förts med ambulans till sjukhus efter att ha hittats stick- eller skärskadad i Olofström. Foto: Peo Möller/LocalEyes

Ung man hittad med stick- eller skärskada i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har hittats med svåra stick- eller skärskador utomhus i Olofström. Flera unga män har setts lämna platsen springande, enligt vittnesuppgifter.

Polisen fick larmet strax efter klockan 16 på torsdagen, på Östra Storgatan i Olofström.

I väntan på ambulans har polis på plats vidtagit första hjälpen-åtgärder. Mannen fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad.

Enligt region Skåne bedöms hans skador som allvarliga.

Sprang från platsen

I samband med händelsen har flera unga män setts springa från platsen, enligt vittnesuppgifter.

Platsen spärrades av och hundpatruller sökte i området.

– Vi har hundpatrull dels för att kunna spåra efter gärningspersoner, dels för att kunna söka eventuella vapen eller tillhyggen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region syd.

Polisen tog hjälp av hundpatrull. Foto: Peo Möller/LocalEyes

Ingen gripen

Vid 18.15 på torsdagskvällen hävdes avspärrningarna.

Ärendet rubriceras som grov misshandel. Under fredagsmorgonen var ännu ingen gripen. Förhör med vittnen och målsäganden kommer ske under fredagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.