Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caroline Byström fasas över de 30-tal ungdomar som sköt raketer mot folksamlingarna i Rödeby. Hon lämnade platsen för att inte själv träffas av en raket. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Ungdomar i Rödeby sköt raketer mot bilar och folkmassor

Uppdaterad
Publicerad

Raketer som riktades mot andra ungdomar och bilar.

Efter nyårsnatten i Rödeby vill Caroline Byström, som bevittnade kaoset, uppmana föräldrar att tala med sina barn om riskerna med raketer.

– Pyroteknik är inte leksaker.

Det blev en stökig nyårsnatt i Rödeby utanför Karlskrona där ett 30-tal ungdomar samlats vid simhallen för att skjuta raketer.

När Caroline Byström kom till platsen för att njuta av fyrverkerierna möttes hon i stället av ungdomar som sköt raketer mot varandra och mot folksamlingar, något som BLT var först att rapportera.

– En bekant körde förbi med småbarn i bilen och då hade någon skjutit mot bilen, säger Caroline Byström till SVT Blekinge.

Hon beskriver en obehaglig stämning på platsen och hon och vännerna valde snart att lämna för att inte riskera att själva bli träffade av raketer.

– Det var väldigt obehagligt, jag fick en klump i magen.

En ungdom som Caroline Byström talat med säger att hon ringt polisen två gånger efter tolvslaget men att ingen polis dykt upp på platsen.

Se klippet för att höra mer om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.