• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränderna i Ragunda kommun och Ljusdals kommun Läs mer

Olivia Birgersson, Isabell Skarphagen, Sofie Berg och Ellinor Glader har skapat Instagramkontot Livet 101. Foto: Daniel Falck

Ungdomar ger handfasta tips inför vuxenlivet

Vissa saker får du aldrig lära dig i skolan, till exempel hur man byter en propp eller lagar ett puder. Därför har ungdomar från Ronneby skapat Instagramkontot Livet 101 där de ger en guide till vuxenvärlden.

Ungdomarna är med i Kaoskompaniet, en del av arbetsförmedlingen, som just nu har ett projekt igång där deltagarna ska komma på idéer som kan förbättra ungas liv.

Olivia Birgersson, Sofie Berg, Isabell Skarphagen och Ellinor Glader har varit med och skapat Instagramkontot Livet 101 där de ger tips på saker man kan behöva känna till som ung vuxen.

– Vi frågar oss själva vad vi hade behövt veta när vi skulle ut i vuxenvärlden och utgår sedan från det när vi skriver våra inlägg, Sofie Berg.

Utgår från sig själva

Målet är att unga vuxna ska få hjälp med sådant de aldrig fick lära sig i skolan.

– Att byta proppar är någonting jag aldrig fått lära mig, men definitivt behöver kunna, säger Isabell Skarphagen.

Ungdomarna har fått bra respons och siktar mot att fortsätta driva kontot även när projektet hos Kaoskompaniet tar slut.

– Så länge vi har något att säga kommer vi att fortsätta, säger Isabell Skarphagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer