Ungdomsmatchen i Blekinge blir nu ett ärende för Fotbollförbundet. Foto: TT Bild

Ungdomsmatch urartade – domare hotad

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsmatchen mellan Blekingeklubbarna fick blåsas av i förtid sedan flera spelare i bortalaget uppges ha hotat motspelare och attackerat domaren.

– Det absolut värsta jag sett på en fotbollsplan, säger en av åskådarna.

Helgens skandalmatch mellan ungdomsspelarna, som alltså fick avbrytas med 30 minuter kvar av ordinarie matchtid, kommer att följas av att flera skrivelser nu lämnas in till Blekinge Fotbollförbund.

Enligt flera vittnen på plats var det gästande lagets spelare som uppträdde aggressivt och hotfullt med både domare och spelare.

Vittne: Hoten och glåporden haglade

En av spelarna ska bland annat ha öppet uttryckt att domaren ”borde skjutas i huvudet”. Spelare ska också ha tagit ett kort ur händerna på domaren.

– Spelarna visade ingen respekt mot vare sig motspelare eller domare. Hoten och glåporden haglade från uppvärmning till dess att matchen bröts, berättar en av dem som blev vittne till skandalscenerna.

Under måndagskvällen höll arrangörsföreningen ett styrelsemöte där man beslöt att lämna in en rapport angående händelserna till Blekinge fotbollförbund om lagets upplevelser av matchen,

– I övrigt gör vi ingenting utan det är förbundet som får agera i frågan, säger man från föreningen.

”Ord står mot ord”

Bortaföreningens ordförande bekräftar att ungdomsmatchen var stökig, men säger att ord står mot ord och att också hans förening kommer att lämna in en skrivelse för att ge sin syn på vad som hände.

– Men skulle det sedan visa sig att vi gjort fel, då måste vi jobba ännu hårdare för att komma till rätta med problemen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.