Baltic Cup pågår under hela helgen i Karlskrona. Foto: Konrad Olsson/SVT

Innebandyturnering med drömmar: ”Enda och största cupen”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen inleddes innebandyturneringen Baltic Cup som spelas under helgen i Karlskrona. Den vänder sig endast till dam- och tjejspelare och har förhoppningar att på sikt ska bli internationell.

Ett gäng innebandyspelare har samlats i Karlskrona under helgen. Lag från grannlän deltar men även mer långväga gäster som från Linköping och Göteborg. Till skillnad från de flesta turneringar riktar sig denna enbart till tjejer i två olika klasser.

– Vad vi kan se är vi den enda och största cupen bara för damer. De får fullt fokus och det tror jag känns riktigt bra. Här är det damerna och tjejerna som tar platsen, säger arrangören Jessica Söderlund.

Annat arbetsnamn

Baltica Cup ordnades första gången 2019 men fjolårets upplaga fick ställas in. FBC Karlskrona och Olofströms IBK är de lokala lagen men det blev inga internationella gäster detta år. Fast på sikt finns det sådana förhoppningar.

– Tidigare hade vi Östersjöcupen som arbetsnamn och vi har ett mål att den kan bli internationell på sikt så därför valde vi Baltic Cup, säger arrangören Mikael Björkman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.