Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se när SVT Blekinge tar sig ut till ön där de misstänkta mördaren enligt uppgift ska ha begravt 57-åringen.

Uppgifter: 57-åringen mördad med skiftnyckel – styckades i lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Detaljerna kring mordutredningen i Karlskrona klarnar. Enligt källor till SVT Nyheter Blekinge ska den 57-årige mannen ha blivit ihjälslagen med en skiftnyckel, innan kroppen styckades och placerades i en grav på skärgårdsön Varö.

Åklagaren och polisen börjar nu få större klarhet i vad som hände kvällen den 25 juli, då den 57-årige mannen i Karlskrona misstänks ha mördats av två män i 20-årsåldern.

Efter en rättsmedicinsk utredning slogs det enligt källor till SVT fast att dödsorsaken var trubbigt våld. Enligt samma källor ska mordvapnet ha varit en skiftnyckel.

Därefter ska kroppen ha styckats i lägenhetens badrum, innan den förts ut i tre väskor till den närliggande båten och forslats ut till Varö i Karlskrona skärgård. Där begravdes kvarlevorna på en svårtillgänglig plats, enligt källor till SVT. Väskorna ska sedan ha fyllts med stenar från en intilliggande grillplats och sänkts i havet. Minst en av väskorna ska ha påträffats i samband med dykningar.

Flera indicier

De två misstänkta, 21 och 22 år, nekade inledningsvis konsekvent till inblandning i brottet. 21-åringen medgav att de träffat 57-åringen i lägenheten i runt fem minuter under julikvällen för att diskutera en krisande näringsverksamhet som alla tre varit inblandade i. Han menade också att det blod som polisen säkrat i lägenheten berott på att 57-åringen blött näsblod.

Flera indicier pekade omgående i riktning mot de två männen och den tekniska analysen, som nyligen blev klar, visade på betydligt större mängder blod i lägenheten.

Åklagarens teori är att 57-åringen kom till lägenheten för ett möte när han attackerades med en skiftnyckel och misshandlades till döds. Foto: SVT/Erik Alfredsson

Pekade ut gravplatsen

Efter drygt tre månader i häkte påkallade den andre misstänkta, 22-åringen, ett nytt förhör. Han hade då ändrat inställning, och pekade ut för polisen var kvarlevorna efter 57-åringen kunde hittas. Polisen åkte ut till Varö och fann där graven, och minst en väska i havet.

Sedan dess har 22-åringen fortsatt att samarbeta med förhörsledarna.

– Han har lämnat avgörande uppgifter för att bringa klarhet i den här tragiska händelsen, sade Eric Widner, 22-åringens försvarsadvokat, i förra veckan.

De nya uppgifter som nu framkommit vill han inte kommentera.

– I nuläget uttalar jag mig inte kring någon del i det här ärendet, säger han.

21-åringen nekar fortfarande till brott och har fortfarande inte konfronterats med de nya uppgifterna.

– Jag hade hoppats på att få ta del av vad utredningen hittills kommit fram till, men det dröjer ytterligare eftersom planerade förhör fått skjutas fram, säger 21-åringens försvarare Karl Hamstedt.

SVT har förgäves sökt åklagare Anna Johansson för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet