Andreas Brännström, då tränare i J-södra, tar nu över Mjällby AIF. Foto: TT

Bekräftat: Han tar över tränaruppdraget i Mjällby

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart vem som tar över tränaruppdraget i Mjällby AIF till nästa säsong. Enligt uppgifter till Aftonbladet på onsdagen har klubben skrivit kontrakt med Andreas Brännström. 45-åringen har tidigare tränat Dalkurd, Jönköping Södra och senast kroatiska Hajduk Split. I ett sms till SVT Nyheter Blekinge bekräftar sportchefen Hans Larsson att Brännström tar över.

”Det är klart med Andreas Brännström i 2 år”, skriver Mjällbys sportchef Hans Larsson i ett sms till SVT Nyheter Blekinge klockan 13.23 på onsdagen.

Några minuter senare, 13.25, publicerar Mjällby AIF nyheten på sin sajt.

– Fotboll handlar om att vinna och det har han tidigare bevisat att han är skicklig på att få sina lag att göra. Vi  har en stark tro på att detta kan bli väldigt bra, säger Hans Larsson till sajten.

När den gångna säsongen var över valde tränaren Anders Torstensson att lämna Mjällby AIF och återgå till sin rektorstjänst. Nu har klubben alltså gjort klart med Andreas Brännström.

Brännström kommer senast från kroatiska topplaget Hajduk Split, där han var assisterande tränare innan han och övriga två tränare fick sparken i november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.