Till höger syns anmälarens grillanläggning. Foto: TT/Privat

Upprörd grillentusiast JO-anmäler länsstyrelsen

Publicerad

När länsstyrelsen införde totalt eldningsförbud var mannen snabb med att ansöka om dispens för att få använda sin grill hemma, som han menar är säker. Han fick aldrig något svar – och nu anmäler han länsstyrelsen till justitieombudsmannen, JO.

Mannen, som bor i Ramdala, hade enligt egen uppgift uppfört en ”otroligt eldsäkrad grillplats” hemma på tomten. När grillförbudet infördes under den heta och torra sommaren kontaktade han därför snabbt länsstyrelsen med en ansökan om dispens.

Veckorna gick utan att grillivraren fick svar och han kontaktade då länsstyrelsen via Facebook. Han fick då svaret att de inte kunde hitta hans mejl och därför inte hade svarat. Senare fick han höra att ansökan skulle ha skickats till kommunen och inte länsstyrelsen. Och nu anmäler han turerna till JO.

Anklagar länsstyrelsen för en sämre semester

”För det första borde myndigheter bedöma brandfara. Inte kollektivt behandla gasolgrillar som står supersäkrat, på samma sätt som engångsgrillar i torrt gräs.” skriver han i sin anmälan.

Vidare skriver mannen att en myndighet har ansvaret att hjälpa medborgarna och borde ha sett till att hans mejl hamnade i rätt inkorg.

Han fortsätter berätta att han är säker på att hans ansökan om dispens hade godkänts direkt av någon med kunskap om brandrisker.

”Mitt enda nöje under semestern är att äta och dricka gott. Länsstyrelsen har genom sin försummelse, kraftigt försämrat kvaliteten på min semester.” skriver mannen i JO-anmälan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer