Nu ger Emilio Walter ut en egen skiva. Han kallar det för ”Emiliostilen”. Foto: Michelle Hallberg/SVT

Upptäcktes i SVT som nioåring – nu har Emilio, 13, nått sin dröm

Uppdaterad
Publicerad

Allt började med ett reportage i SVT där han som nioåring sa att han ville bli berömd. Nu nästan fyra år senare är det precis vad han börjar bli. Boogie woogie-talangen Emilio Walter, 13, har nu nått en av sina drömmar – att ge ut en egen skiva.

– Det är helt galet och helt fantastiskt roligt att få ge ut min musik till andra människor, säger Emilio Walter.

När han uppmärksammades i SVT Nyheter Blekinge första gången var han bara nio år. Det var också starten på hans karriär, som nu lett hela vägen till ett skivsläpp.

Emilio Walter från Kristianopel i Blekinge har nu hunnit bli 13 år. Han säger själv att han har mycket att tacka SVT för.

– Det var ju grunden till allting egentligen. Jag var en liten pojke bara som fick vara med i SVT. Bara det var coolt.

– Nu när jag är lite äldre så är det lite pinsamt att titta på, men det har så klart betytt jättemycket.

Kallar det Emiliostilen

Nu släpps hans första skiva, vilket alltid varit en dröm för den unga pianisten som också kallat sig själv för boogie woogie-artist.

I dag är det svårare att sätta namn på musikstilen och låtarna som mestadels skrivits av 13-åringens gitarrist Niclas Johansson.

– Det är inte ren rock'n'roll, inte ren boogie woogie och inte rockabilly. Det är en blandning. Det får bli Emiliostilen liksom.

Emilio Walter är i dag 13 år och tycker att det är lite pinsamt att kolla på det första reportaget som sändes om honom. Foto: Michelle Hallberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.