Foto: SVT

Utredning kring våldsdåd i Ronneby läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

I början av maj hittades en stick- eller skärskadad man i 20-årsåldern på Älgbacken i Ronneby. Händelsen rubricerades som mordförsök och två personer häktades. Nu har åklagaren valt att lägga ned utredningen, något BLT var först med att rapportera.

Mannen hittades utomhus i bostadsområdet och fick föras med ambulans till sjukhus. Fyra personer greps varav två häktades, en man och en kvinna, misstänkta för mordförsök. Under tiden i häktet har brottsrubriceringen ändrats till grov misshandel. De misstänkta har hela tiden hävdat att det var nödvärn. Nu, två veckor efter händelsen, väljer åklagaren att lägga ner utredningen.

– Det som ligger bakom beslutet är att det helt enkelt inte går att motbevisa att det var nödvärn, säger Frida Noldin, kammaråklagare vid åklagarkammaren i Jönköping, till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.