Förundersökningen mot SD-toppen från Blekinge har lagts ner. Foto: Johan Nilsson/TT

Våldtäktsutredning mot SD-topp nedlagd – misstankar avskrivna

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen mot den våldtäktsmisstänkte SD-toppen från Blekinge har lagts ner. Det meddelar kammaråklagare Marie Bastin.

Det var i helgen som SD-toppen från Blekinge greps, misstänkt för att ha begått en våldtäkt på ett hotellrum i Stockholm.

Nu har förundersökningen lagts ner.

– Det finns inte förutsättningar att driva den här utredningen på grund av bevissvårigheter. Min bedömning är att det inte går att bevisa att den som varit misstänkt har gjort sig skyldig till brott, säger Marie Bastin, kammaråklagare.

SD-toppen uteslöts omgående från partiet efter att misstankarna blev kända, och har också avsagt sig samtliga uppdrag i regionen och den kommun han var verksam i.

– Jag måste kontakta riksorganisationen och behöver information om hur vi ska gå vidare nu, det här är ett helt nytt besked för mig. Oavsett är allt det här en tragisk situation som flera personer mår dåligt av, säger Fredrik Thomasson (SD), distriktsordförande i Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.