Reportrarna Moa Ancar och Erik Alfredsson på plats i centrala Ronneby. Foto: SVT

Valturné i länet: SVT Nyheter Blekinge var på plats i Ronneby

Publicerad

SVT Nyheter Blekinge är på valturné i länet för att prata om vilka lokala valfrågor som ni tittare tycker är viktiga inför höstens val. I dag hade turen kommit till Ronneby.

Under tisdagsförmiddagen fanns våra reportrar Erik Alfredsson och Moa Ancar på plats i centrala Ronneby.

Där träffade de bland andra Monica Ankarcrona och Christer Svensson.

– Vi vill ha fler affärer i centrum. Det stänger bara fler och fler, staden kommer bli helt död. Vi borde ta vara på staden bättre, säger Monica Ankarcrona och Christer Svensson.

Var du inte i Ronneby i dag? Här nedan kan ni också skicka era valfrågor till våra reportrar.

SVT rapporterade · Prata med oss

12.34
Hej. Nästan 60 procent av företagen i Blekinge tycker, enligt Svenskt Näringsliv,  att Arbetsförmedlingen fungerar dåligt. Vad tycker du? Välkommen att berätta om dina erfarenheter i jakten på nytt jobb.
 
15.41
Hej! Jag är kvällsreporter och finns på plats här fram till klockan 22 ikväll. Idag rapporterar vi om att tre av fyra företag tycker att Arbetsförmedlingen fungerar dåligt och att man hellre använder sig av rekryteringsfirmor. Hur söker du helst jobb? 

 

17.06
Jag fick jobb genom praktik innan studenten. Söka jobb är bäst att göra genom att kolla lediga tjänster på företagens egba hemsidor istället.
Vad bra att du fick jobb redan innan studenten, var jobbar du någonstans? Har du märkt av att företag anställer mer via rekryteringsfirmor eller genom kontakter? 
21.58
Nu stänger chatten för i dag. Vi är tillbaka imorgon för att ta emot och svara på era frågor! / Stina
07.19
God morgon! Jag heter Petra Quiding och är morgonreporter idag, jag hoppas du vill prata med oss, kanske om valet? Kände du till att vi i år väljer till regionfullmäktige trots att det kommer stå val till landstinget på valsedeln?
Chatten är öppen!
13.00
Nu lämnar jag över chatt-pinnen till min kollega Martin Hult!
Skriv till honom om stort och smått!
Trevlig eftermiddag!
14.10
Problemet är väl att ingen förstår vad Region Blekinge gör. Hur ska då valet kunna bli begripligt?
Hej. Vi har gjort ett försök att förklara regionfullmäktiges framtida ansvarsområden här.
15.07
Varför handlar så mycket av SVT Blekinges nyheter om vad som händer i Kalmar, Kronoberg o Skåne. Det borde finnas nyheter som berör Blekinge, för att fylla ut era TV sändningar.
Hej Erik, visst finns det gott om nyheter i Blekinge, men det som händer i våra grannområden, dit många blekingar pendlar eller reser ofta, har också ett intresse för tittarna. Det finns också många saker, som till exempel miljö, vårdfrågor och transportvägar som är gemensamma och det vill vi också bjuda på, därför samarbetar vi ibland med våra SVT-kollegor i Småland och Skåne, som också är fler än vad vi är på redaktionen i Blekinge. Du är alltid välkommen att tipsa oss om nyheter som du hade velat se hos oss! blekinge@svt.se eller ring på 0455-16091
 
19.32
Hej! Kvällsreportern är på plats här som vanligt. På eftermiddagen var det strul med tågtrafiken något som också påverkade Blekinge. Var du en av dem som drabbades? Skriv gärna till oss och berätta hur. / Stina
20.31
Kom hem från Malmö två timmar senare än beräknat. Först inställt tåg. Sen reguljär linjebuss Malmö till Kristianstad. Väl i Kristianstad Öresundståg till Karlshamn. Mest irriterad på total avsaknad av info på Malmö C.
Låter som det blev en lång resa men skönt att du kom hem till slut i alla fall. Var det ingen information alls på Malmö C?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Blekinge

Mer i ämnet