Foto: SVT

Vandring visar kultur i Karlskronas varje gathörn

Uppdaterad
Publicerad

Kultur finns i varje gathörn i Karlskrona, det menar konstnärsgruppen ART Carlskrona som anordnar kulturvandringar genom staden. Med historiska berättelser som varvas med ateljébesök vill de inspirera publiken och visa upp lokala konstnärer.

– Kulturen är en livsnerv, någonting som behövs i varje stad, säger Annie Gylling, en av arrangörerna.

Det började som en idé att besöka konstateljéer i Karlskrona men ART Carlskrona tog idén vidare och ritade upp en hel kulturvandring runt staden. På kartan finns besök hos lokala konstnärer men också flera stopp på betydelsefulla platser för kulturlivet i Karlskrona.

Ackompanjerad av ljudillustrationer berättar Annie Gylling historier bland annat om världsartisten John Lind och bildhuggaren Johan Törnström.

– Vi ser när vi har skrivit manus och lagt upp den här vandringen att det finns kultur i varje vrå, säger Annie Gylling.

Under varje vandring får publiken besöka fyra konstnärers ateljéer, Åke Franzén, Joakim Larnö, Michaela Ivarsdotter och Irina Novokrescionova.

Se delar av vandringen – i videoklippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.