Här dansar stora och små tillsammans för en tryggare skola

Publicerad

Skivinspelning, körsång, poolparty och skogsutflykter är bara några av aktiviteterna som klass 2C och 9C på Rödebyskolan i Karlskrona har haft tillsammans under de senaste åren. Aktiviteterna är en del i projektet ”Vänner för livet”.

Syftet med projektet är att få små och stora elever att lära känna varandra för att öka tryggheten och skapa en bättre stämning på skolan. När klass 2C först började på Rödebyskolan var de lite rädda för de äldre eleverna och tyckte inte att det kändes tryggt att gå i korridorerna.

För att motverka det bestämde sig mentorerna Christina Engman (9C), Omar Holm Sigurdsson (9C) och Sara Magnusson (2C) för att låta de två klasserna lära känna varandra genom att införa gemensamma aktiviteter. Härnäst väntar en dansuppvisning.

Trots att det just nu bara är två klasser som ingår i projektet har det bidragit till skönare stämning på hela Rödebyskolan.

– Det blir som ringar på vattnet att våra stora ungdomar berättar om sina aktiviteter för kompisarna i de andra högstadieklasserna, säger Christina Engman, mentor för 9C.

Från och med nästa läsår kommer fler klasser på Rödebyskolan få ta del av ”Vänner för livet”-projektet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer