Det har stormat i Ronnebypolitiken den senaste tiden. Foto: SVT

Vänsterpartisten lämnar sitt uppdrag i protest mot Ronnebystyret

Uppdaterad
Publicerad

Mia Österhof (V) lämnar sitt uppdrag efter beskedet att Vänsterpartiet kan komma att rösta för det nya Ronnebystyret, det rapporterar P4 Blekinge.

Under onsdagen meddelade Vänsterpartiets gruppledare Peter Bowin att han tycker att partiet ska rösta för det nya Socialdemokrat- och Moderatstyret i Ronneby.

SVT Nyheter Blekinge kunde på fredagen avslöja hur det styret kan komma att se ut. Där alla de moderater som kritiserat eller röstat mot Roger Fredriksson (M) under den senaste turbulenta tiden blir utan poster.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mia Österhof (V) reagerar nu och lämnar sin plats som ersättare i trafik- kultur- och fritidsnämnden i protest, rapporterar P4 Blekinge.

– Jag blir sjukt upprörd över allt det, att behandla framförallt kvinnor så och att de får stå med hundhuvudet, säger hon till radiokanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mer i ämnet