I supportergrupper i sociala medier florerar varningar om försäljning av falska fotbollsbiljetter, inför Mjällbys finalmatch i Svenska cupen. Foto: Privat och Mjällby AIF

Varnas för falska biljetter till Mjällbys stormatch: ”Var försiktiga”

Uppdaterad
Publicerad

I supportergrupper i sociala medier varnas det för biljettbedrägerier till Mjällbys stundande match i Svenska cupen mot BK Häcken. ”Om det finns fler bluffar så meddela direkt så vi kan utesluta de personerna. Var försiktiga”, skrivs det i gruppen.

Fotbollsklubben ser allvarligt på händelsen.

– Vi är en klubb som vill ge en produkt av kärlek, glädje och passion. Om nån vill dra nytta av det på ett negativt sätt är det väldigt tråkigt, men tyvärr kan vi inte göra så mycket åt det, säger klubbchef Jacob Lennartsson.

”Inget vi rekommenderar”

Mjällby AIF uppmanar till sin egen biljetthantering och menar att rätta biljetter är säkrade inför torsdagens match.

– Att köpa på andrahandsmarknaden är inget vi rekommenderar eller står för. Vi vill att matchen ska hanteras så ärligt som det bara går, fortsätter Lennartsson.

Även Svenska Fotbollförbundet har gått ut med en varning om att samma biljetter ska ha sålts flera gånger om. Därför kan man vid inpasseringen till Strandvallen behöva visa upp kvitto för att säkerställa att det är en giltig biljett.

Matchen är så gott som slutsåld, vissa platser har även fått plockas bort av säkerhetsskäl. Närmare 6 000 personer kommer att vistas på Strandvallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.