Foto: Anna Börje/SVT

Vattenskada i exklusivt nybygge

Uppdaterad
Publicerad

Det nybyggda exklusiva kvarteret Nordstjärna på Möllebacken i Karlskrona har drabbats av vattenskada. Det är vatten från ett tidigare läckage som nu börjat tränga igenom taket i en av lägenheterna.

I början av året under byggnationen av fastigheten brast ett vattenrör som under en timme pumpade ut stora mängder vatten på sjunde våningen i byggnaden. Läckaget åtgärdades och man rev ut skadat material och torkade ur utrymmena. Men man missade vatten som låg i ett hålrum i bjälklagret som nu har trängt igenom taket i lägenheten under.

– Det är jättetråkigt. Man har borrat upp taket och håller på att torka ut nu med en avfuktare, säger Bo Nilsson, byggprojektledare på CA Fastigheter. 

I den exklusiva bostadsrättsföreningen finns 18 lägenheter med ett genomsnittspris på 48000 kronor per kvadratmeter. Nybygget stod klart tidigare i år och inflyttning skedde under sommaren. Och de boende kommer att få dras med fläktljudet ett tag till.

– Vi vågar ju inte riskera någonting så därför har vi sagt att vi måste ha protokoll på att det är helt avfuktat och att det är helt åtgärdat innan de tar bort sin utrustning, säger Bo Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.