Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Systrarna Elsa, 8 och Märta, 5 älskar att åka pulka och ser gärna att det faller mer snö över Blekinge. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Slalombacken i Rödeby hålls stängd – konstsnön påverkad av regnet

Uppdaterad
Publicerad

När Rödebybackens konstsnö var på plats så kom regnet. Men det mildare vädret stoppar bara friluftsområdet tillfälligt. Redan nu i veckan väntar kallare väder till skidklubbarnas stora glädje – och besökarnas.

Både Karlskrona Alpina Klubb i Rödebybacken och längdskidåkarna i SOK i Rödeby Vintersportcentrum är beroende av vädret för att deras konstsnö ska ligga bra. Den snö som sprutades ut nyligen påverkades av regnet, därför har Rödebybacken hållits stängd.

Förhoppningen var att kunna öppna under söndagen, men det är för lite konstsnö i backen. Klubben arbetar med att samla och packa den snö som finns, enligt Marus Karlsson i den alpina klubben.

Spåren för längdskidor andra förutsättningar

Karlskrona SOK:s längdskidspår har klarat sig bättre och under lördagen användes det flitigt av åkare i olika åldrar. I kommande veckan, när det lovas kallare väder, planerar spåransvarige Fredrik Nilsson att lägga ny konstsnö och förbättra – och förlänga spåret.

– Blir det de förutsättningarna så att vi kan producera snö så kommer vi att göra det, säger han.

Fredrik Nilsson i Karlskrona SOK vågar utlova möjligheten att åka längsskidor i Rödeby en månad till. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Allt fler besökare under pandemin

Vandring, skidor och grill lockar flera besökare till Rödebys friluftsområde. Och de snöberg som finns där älskas av pulkaåkarna Elsa och Märta Bern, 8 och 5 år.

– Det är jättekul, säger de med två stora leenden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer